producător

Adrenalin Park

Locație

sat Micești, comuna Tureni

Produs

parc de distracții

Locul cu adrenalină de lângă Cluj

Adrenalin Park a prins contur în 2011 la inițiativa soților Szélyes, cu Éva și Levente, care și-au împărțit echitabil rolurile și responsabilitățile în cadrul firmei pe care au înființat-o:  Éva – asociat și director general și Levente – administrator al afacerii și director de investiții. Desigur, idea creării unui parc de aventură în proximitatea orașului Cluj-Napoca a venit mult mai devreme, prin 2009, în urma unei vizite la un parc de aventură din străinătate. „Intenția noastră era de a crea un spațiu în care să atragem oamenii în natură, antrenându-i în activități interesante ce contribuie la dezvoltarea abilităților și deprinderilor sportive. Adrenalin Park se dorește a fi o destinație suficient de aproape, dar suficient de departe încât să permită familiilor, tinerilor și seniorilor să petreacă timp de calitate împreună, atât în cursul săptămânii, cât și la finalul acesteia. În calitate de mamă, aș menționa că una din preocupările noastre esențiale a fost asigurarea unor activități speciale pentru copii și părinți”, spune Éva.  

Parcul, care înseamnă o investiție de 481.592,00 euro, a fost realizat în câteva etape distincte. După ce le-a venit ideea unui parc de aventură în 2009, cei doi au căutat locul potrivit și l-au găsit în 2010 în pădurea Făget, lângă Casele Micești. În 2011 au înființat societatea Adrenalin Park SRL, în 2012 – 2014 au fost făcute analizele în teren, studiile de specialitate, proiectarea complexului, elaborarea planului de afaceri în vederea obținerii finanțării publice și demersurile pentru obținerea autorizărilor necesare din partea Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și de Vânătoare. Merită menționat că pentru obținerea acestei aprobări, a trebuit împădurit de 5 ori mai mult teren decât suprafața scoasă din fondul forestier. În 2014, a venit și vestea bună a obținerii unei finanțării nerambursabile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală în valoare de 197.711,00 Euro.

Adrenalin Park și-a deschis porțile publicului larg pe data de 15 august 2014, invitând curioșii – și curajoșii – să testeze traseele suspendate cu obstacole și tiroliene suspendate în copaci. În perioada 2014 – 2015 a fost construită cabana turistică Adrenalin Park, o construcție din lemn, care s-a născut din viziunea comună a fondatorilor parcului de aventură – familia Szélyes și a arhitectului Müller Csaba de a construi o structură de primire turistică în armonie cu specificul locului și natura înconjurătoare. Proiectul a ieșit atât de frumos, încât i s-a rezervat un loc în cadrul Bienalei de Arhitectură Transilvania 2015, ediția a II-a, din Cluj-Napoca, organizat de Ordinul Arhitecților din România Filiala Transilvania. Până în 2019 parcul de aventură a evoluat constant. Pentru a atrage public, echipa Adrenalin Park a organizat constant activități de team building, tabere de zi pentru copii pe perioada vacanței de vară și multe evenimente outdoor. 

Dar a venit pandemia și parcul a fost închis complet în prima parte a anului 2020. De-abia din 2021-2022 activitatea parcului a început să se revigoreze, ajutată și de faptul că politica de distanțare și nevoia de activități outdoor au crescut interesul și curiozitatea pentru activitățile în aer liber. Familiile au fost atrase de nevoia copiilor de a se mișca și a întâlni alți copii, iar companiile au început să conștientizeze nevoia de a oferi angajaților ocazia de a se întâlni față în față după o lungă perioadă de muncă de acasă și distanțare fizică. 

Deși investiția inițială încă nu a fost recuperată, fondatorii businessului sunt încrezători că și în România va crește frecvența vizitelor, și că publicul va alege să facă asta și în timpul iernii, cum se întâmplă în țări precum Franța sau Germania. Pe viitor, planurile echipei Adrenalin Park sunt de a dezvolta calitatea serviciilor oferite, de a extinde facilitățile și de a dezvolta noi trasee și activități. Toate aceste cu menținerea unui nivel maxim de siguranță oferit oaspeților. “Momentan pot zice că este un hobby cam scump. După cum am învățat din experiența operării Adrenalin Park, este nevoie de o perioadă lungă de rentabilizare al unui asemenea obiectiv investițional. Activitatea sezonieră este totuși una dificilă: pe de o parte, trebuie maximizate veniturile într-o perioadă relativ scurtă de funcționare; pe de altă parte, menținerea unei echipe constante de monitori de parc de aventură, antrenați și pregătiți să opereze de la un sezon la altul este o foarte mare provocare. La toate acestea trebuie să acceptăm că ne luptăm încă cu o mentalitate învechită vizavi de activitățile de aventură pentru adulți și copii”, spune Levente Szélyes, administratorul Adrenalin Park.

La capitolul piedici s-ar putea adăuga și starea proastă a drumului de acces până la Adrenalin Park. Dar, până la urmă, unde am ajunge dacă nu am fi dispuși să ne aventurăm puțin dincolo de zona de confort cu care suntem obișnuiți? Lucru valabil nu doar pentru timpul liber, ci și în business. 

Cum ajungeți la Adrenalin Park:

Facebook: https://www.facebook.com/adrenalinparkcluj/

Site: https://adrenalinpark.ro/

Adresa Fizică: Casele Micești nr. 152F. Venind dinspre Cluj-Napoca, urmați traseul drumului European E60 spre Turda. După ce ați urcat Dealul Feleacului, ajungeți în comună, în prima curbă din vârful dealului, virați dreapta. Parcurgeți 4 km pe drumul comunal, urmărind marcajul turistic bandă roșie care duce la Casele Micești. La intersecția sub formă de T virați stânga, mergeți înainte 300 m și ajungeți. Cei care au chef de o drumeție, pot lua autobuzul M11 până în Feleacu, de unde mai sunt 5 km de mers pe jos.

Alți producători din aceeași zonă

Legume Petreștii de Jos

sat Crăiești, comuna Petreștii de Jos
legume proaspete și procesate
citește povestea

Adrenalin Park

sat Micești, comuna Tureni
parc de distracții
citește povestea

Moara de Vânt

sat Sălicea, comuna Ciurila
divertisment
citește povestea

Tiny Transilvania

sat Casele Micești, comuna Feleacu
pensiune
citește povestea

Tu și Nelly

sat Sălicea, comuna Ciurila
legume proaspete și procesate
citește povestea
Vei înțelege mai bine de unde provin produsele locale, mergând și vizitând satele unde acestea sunt făcute. Astfel poți cunoaște alți producători din zonă, dar și obiectivele culturale și naturale din împrejurimi. Am împărțit teritoriile microregiunilor noastre în zone perfecte de vizat într-o excursie de o zi în jurul Clujului. Vezi ce poți vedea timp de o zi în jurul locației producătorului Adrenalin Park