producător

Broscoi Alexandru

Locație

sat Borșa, comuna Borșa

Produs

preparate din carne

Preparate din carne sănătoase din ferma lui Alexandru Broscoi

Alexandru Broscoi, mare iubitor al animalelor și al naturii, al lucrurilor bune și sănătoase, medic veterinar de meserie, prepară produse din carne de porc, oaie, capră, iepure și pasăre. Găsim la el salam, cârnați, caltaboș, sângerete, mușchiuleț afumat, costiță, pastramă de oaie, cârnați de plescoi, slănină afumată, și la comandă multe alte bunătăți dacă cele înșirate nu ne-au făcut ca gura să ne lase apă.

Totul a pornit de la sine, având punctul de plecare apropierea animalelor, adică ferma proprie, unde toate animalele de carne sunt crescute cu mare grijă și mult drag, într-un ambient impecabil și ordonat, unde porcii de diferite rase, oile, iepurii, păsările și toată lumea are toate cele necesare pentru a crește sănătos. Alexandru Broscoi a sacrificat porci la comandă, însă foarte repede s-a văzut, că deși toți doresc acele produse tradiționale care înseamnă tăiatul porcului cum făceau generații întregi una după alta, nu toată lumea are dorința, spațiul de depozitare, posibilitatea de a duce acasă un porc întreg, neprelucrat. Și iată așa, el a sărit în ajutorul acestor oameni, preparând tot ce e de preparat, pe gustul clienților, în cantitatea dorită de ei. Apoi, prin recomandări, a ajuns la un portofoliu bogat, motiv pentru care a început să organizeze și evenimente pentru prezentarea produselor, cu vânzare și bineînțeles – gustare. Fiecare eveniment, fiecare bucată gustată – câte un succes deplin.

Produsele din ferma Broscoi sunt produse naturale, preparate după rețete vechi, fără amelioratori artificiali. Adică sunt ca la mama acasă, cum ne amintim că a fost gustul copilăriei. 

Deși domnul Broscoi crede că legislația autorităților competente uneori este greu de descifrat, nu a încetat nicio clipă să creadă că ceea ce face este un lucru bun. Își crește animalele în propria gospodărie, respectând standarde ridicate, le hrănește cu cereale produse în gospodărie și le prepară după rețete păstrate în familie, cu mult respect și multă dăruire. Anual are în jur de 70 de porci crescuți cu drag, și în jur de 30 sacrificați în jurul sărbătorilor, făcând cel puțin atâtea familii fericite, adunate în jurul unei mese copioase, tradiționale.

Într-o bună zi, domnul Broscoi speră să devină un brand local. Și are toate șansele.

Puteți da de el:

  • direct la fermă în sat Borșa, nr. 114, comuna Borșa, jud. Cluj
  • sau la telefon 0787 426 565
Alți producători din aceeași zonă

Agropensiunea Rafila

sat Pâglișa, comuna Dâbâca
pensiune
citește povestea

Nadudvary Jewelry

sat Răscruci, comuna Bonțida
bijuterii
citește povestea

Pe Foc De Lemne

sat Șoimeni, comuna Vultureni
zacuscă și vinete
citește povestea

Broscoi Alexandru

sat Borșa, comuna Borșa
preparate din carne
citește povestea

Bere Made in Câmpenești

sat Câmpenești, comuna Apahida
bere
citește povestea

Rainbow Art

sat Răscruci, comuna Bonțida
accesorii vestimentare
citește povestea

Asociația pentru Sprijinirea Dezvoltării Rurale – ASDR

sat Dezmir, comuna Apahida
meșteșuguri și tradiții
citește povestea
Vei înțelege mai bine de unde provin produsele locale, mergând și vizitând satele unde acestea sunt făcute. Astfel poți cunoaște alți producători din zonă, dar și obiectivele culturale și naturale din împrejurimi. Am împărțit teritoriile microregiunilor noastre în zone perfecte de vizat într-o excursie de o zi în jurul Clujului. Vezi ce poți vedea timp de o zi în jurul locației producătorului Broscoi Alexandru