producător

Bunătăți din Bîrlea

Locație

sat Bârlea, comuna Cornești

Produs

pâine

Pâine moștenită de la părinți

Ana Buiga de la Bunătăți din Bîrlea face pâine artizanală, pentru că iubește să pună în practică ce a moștenit de la părinții ei.

Inițial și-a reconstruit în propria curte un cuptor de pâine, pentru că le era dor de acel gust unic de pâine proaspătă scoasă din cuptor. Nu era în plan să devină o afacere, dar mirosul divin al pâinii calde și vestea bună s-a răspândit din vorbă în vorbă, că se face iar pâine de casă la ei în localitate. Lumea a început să ceară să le facă pâine. Astfel a ajuns în stadiul în care se susține financiar doar din acest lucru – oferindu-i prilejul să facă pâine cu devotament total.

Pasiune – cam asta ar fi într-un cuvânt ceea ce le ține în viață. Îi place să aibă libertatea să facă ceea ce își dorește, și asta să o facă cu mare pricepere. Astfel, nu ar vedea viitorul ei altfel decât cum este acum. Produce o pâine 100% tradițională, exact cum făcea bunica ei în Valea Florilor, de unde a învățat și ea. Are două livrări pe săptămâna în Cluj-Napoca, marți și vineri, iar în alte două zile preia comenzile pentru clienții locali. Au un feedback extraordinar până în acest moment, având un produs de nișă: cine nu și-ar dori pâine crocantă la crustă, moale la miez, bun de tot la gust?

Momentan lucrează la finalizarea unui spațiu mai mare de producție, la standardele de rigoare. De asemenea, doresc să livreze la cât mai multe persoane ceea ce știu mai bine: gustul bunicilor. În prezent livrează în jur de 60-70 de pâini, săptămânal.

Pentru o pâine proaspătă, tradițională, livrată la domiciliu

Alți producători din aceeași zonă

Grădina cu Lavandă

sat Fundătura, comuna Iclod
lavandă
citește povestea

Bunătăți din Bîrlea

sat Bârlea, comuna Cornești
pâine
citește povestea

Tradiția Laptelui

sat Stoiana, comuna Cornești
produse lactate
citește povestea
Vei înțelege mai bine de unde provin produsele locale, mergând și vizitând satele unde acestea sunt făcute. Astfel poți cunoaște alți producători din zonă, dar și obiectivele culturale și naturale din împrejurimi. Am împărțit teritoriile microregiunilor noastre în zone perfecte de vizat într-o excursie de o zi în jurul Clujului. Vezi ce poți vedea timp de o zi în jurul locației producătorului Bunătăți din Bîrlea