producător

Nadudvary Jewelry

Locație

sat Răscruci, comuna Bonțida

Produs

bijuterii

Bijuterii de Nádudvary Handcrafted Jewelry

László Nádudvary e făuritor de bijuterii de peste 20 de ani, realizând cu pasiune podoabe din argint, cupru sau aramă. Își împarte viața între atelierul său pe care îl împarte cu soția sa (asemenea artistă) și participarea la târguri tradiționale sau tematice, unde ori are un stand pentru vânzare ori realizează un atelier de meșteșug.  Îl poți întâlni la diverse târguri din zonă, din țară sau chiar din europa.

László a pornit pe acest drum în anul 2000, când realiza agrafe și brățări din piele sau alamă, pe care le grava la cererea clienților sau prin insuflarea stilului propriu. Acum câțiva ani a ales să se mute la sat, la Răscruci, comuna Bonțida, unde și-a înființat și un mic atelier. Acolo, departe de zgomotul orașului, așa cum îi stă bine unui meșteșugar autodidact, învață mereu noi valențe ale acestei meserii. 

Parcursul său a fost un drum plin de încercări și reușite care au dus la o înțelegere tot mai profundă a metalului și a prelucrării lui. Azi, din atelierul lui László ies adevărate comori. La sfârșitul zilei își culege bucuria nu numai din produsele realizate, cât mai ales din muncă, procesul de creație și din încântarea pe care o vede în ochii clientului. În procesul său îi place să își asculte clienții, să poarte  un dialog cu ei, să le înțeleagă nevoile și dorințele, pentru a le transforma mai apoi în artă.

Bijuteriile pe care le creează sunt inedite. Inspirația vine din motive tradiționale și la fel sunt și tehnicile pe care le folosește, însă rezultatul se materializează în obiecte cu vibrații contemporane. Mânerul unei furculițe antice, pietrele (semi)prețioase, sârma – orice obiect poate fi transformat într-o bijuterie în mâinile lui. 

Visul lui László e un atelier bine dotat și poate în timp  un centru multicultural care să îi permită să organizeze evenimente și workshop-uri, activități pentru copii sau pentru comunitate. A și început să facă primii pași în această direcție împreună cu soția lui. 

Până în prezent, peste 10.000 de persoane au comandat sau poartă bijuterii create de el.  

Poți comanda sau obține mai multe informații:

 

Alți producători din aceeași zonă

Pe Foc De Lemne

sat Șoimeni, comuna Vultureni
zacuscă și vinete
citește povestea

Agropensiunea Rafila

sat Pâglișa, comuna Dâbâca
pensiune
citește povestea

Nadudvary Jewelry

sat Răscruci, comuna Bonțida
bijuterii
citește povestea

Rainbow Art

sat Răscruci, comuna Bonțida
accesorii vestimentare
citește povestea

Broscoi Alexandru

sat Borșa, comuna Borșa
preparate din carne
citește povestea

Asociația pentru Sprijinirea Dezvoltării Rurale – ASDR

sat Dezmir, comuna Apahida
meșteșuguri și tradiții
citește povestea

Bere Made in Câmpenești

sat Câmpenești, comuna Apahida
bere
citește povestea
Vei înțelege mai bine de unde provin produsele locale, mergând și vizitând satele unde acestea sunt făcute. Astfel poți cunoaște alți producători din zonă, dar și obiectivele culturale și naturale din împrejurimi. Am împărțit teritoriile microregiunilor noastre în zone perfecte de vizat într-o excursie de o zi în jurul Clujului. Vezi ce poți vedea timp de o zi în jurul locației producătorului Nadudvary Jewelry