producător

Pe Foc De Lemne

Locație

sat Șoimeni, comuna Vultureni

Produs

zacuscă și vinete

Bunătăți preparate Pe Foc De Lemne

Ei sunt Petru și Cristina și împreună cu familia lor sunt cei care dau viață brandului Pe Foc De Lemne. Salata de vinete este produsul care îi reprezintă cel mai bine și care le rămâne în memoria tuturor clienților. Dar nici zacusca lor nu e departe. În urmă cu 3 ani au început cu 500 de produse vândute iar acum au peste 5000 de produse vândute anual. Produsele lor se coc toate pe foc real de lemne și sunt formate în general de bunătăți de sezon tomnatic: vinete coapte proaspăt, zacuscă, ardei copți, silvoiță sau bulion.

Totul a pornit din dorința de a mânca sănătos și a oferi hrană autentică și sănătoasă propriilor copii sau a celor de alături. Și ce poate fi mai bun pentru o familie, decât gustul autentic de produse făcute acasă?  În anul 2018,  părinții lor au început să facă zacusca pentru vecini și prieteni. Reacțiile acestora au fost foarte pozitive, ceea ce i-a încurajat ca în următorul an să se înscrie ca și producători la Festivalul Silvoiței (festivalul anual creat de comunitatea locală din Vultureni), moment în care s-au alăturat și ei părinților în acest proiect. Așa s-a născut oficial Pe Foc De Lemne.

Ce le ține proiectul în viață, sunt oamenii care apreciază munca lor și bucuria pe care o au atunci când le savurează produsele. Promisiunea lor este ca toate produsele să fie gătite Pe Foc De Lemne. Asta îi face să fie speciali. 

Cea mai mare provocare de până acum a fost să livreze produse și la nivel național. Își doresc să poată livra produsele lor în cele mai mari orașe ale României.

Sunt tineri, entuziaști, creativi și cu simțul umorului. Pe lângă aroma proprie a produselor, ceea ce le dă lor un gust aparte se poate obține doar în tihnă, pe foc de lemne.

Îi găsiți și puteți comanda produse de aici:

Alți producători din aceeași zonă

Broscoi Alexandru

sat Borșa, comuna Borșa
preparate din carne
citește povestea

Asociația pentru Sprijinirea Dezvoltării Rurale – ASDR

sat Dezmir, comuna Apahida
meșteșuguri și tradiții
citește povestea

Bere Made in Câmpenești

sat Câmpenești, comuna Apahida
bere
citește povestea

Nadudvary Jewelry

sat Răscruci, comuna Bonțida
bijuterii
citește povestea

Rainbow Art

sat Răscruci, comuna Bonțida
accesorii vestimentare
citește povestea

Pe Foc De Lemne

sat Șoimeni, comuna Vultureni
zacuscă și vinete
citește povestea

Agropensiunea Rafila

sat Pâglișa, comuna Dâbâca
pensiune
citește povestea
Vei înțelege mai bine de unde provin produsele locale, mergând și vizitând satele unde acestea sunt făcute. Astfel poți cunoaște alți producători din zonă, dar și obiectivele culturale și naturale din împrejurimi. Am împărțit teritoriile microregiunilor noastre în zone perfecte de vizat într-o excursie de o zi în jurul Clujului. Vezi ce poți vedea timp de o zi în jurul locației producătorului Pe Foc De Lemne