producător

Rainbow Art

Locație

sat Răscruci, comuna Bonțida

Produs

accesorii vestimentare

Accesorii cu emoție de la Rainbow Art

Mária e designer vestimentar, creatoare de poșete și eșarfe pictate manual, cu migală. Produsele ei sunt realizate manual de la A la Z, adică de la idee la croi și design. Astfel se face că toate creațiile ei sunt unicat. Creațiile ei pot fi urmărite și comandate online, sau la diversele târguri tradiționale sau tematice la care participă. Pe lângă produse Mária mai ține diverse ateliere demonstrative sau cu participare, în care vizitatorii pot lucra un produs propriu pe care îl iau apoi acasă.

A moștenit dragostea pentru frumos și pentru lucrurile realizate cu grijă de la tatăl ei, tâmplar de meserie, care i-a și creat întregul mobilier în casă. Originile sale sunt în Secuime, dar și-a găsit un nou cămin și poate o nouă sursă de inspirație în Ținutul Fluturelui Albastru, la Răscruci. Aici s-a mutat în urmă cu câțiva ani și împarte un atelier alături de soțul său László Nádudvary, artist și el.

Și-a ales meseria conștient și cu inima deschisă și a învățat multe din tainele designului vestimentar în facultate, la Timișoara la facultatea de Arte și Design. O meserie deloc ușoară, în care lucrează cu ochii și sufletul deschise, iar asta se oglindește în toate produsele pe care le creează, dar și în planurile de viitor. E mereu preocupată de a învăța mai mult, de a se dezvolta, de a se adapta la context. Un artist care trăiește în prezent prin creațiile sale, dar cu privirea orientată înainte. 

După un start plin de provocări și temeri, prima ei experiență înălțătoare i-a venit tocmai de la public, la un târg din Sibiu, în deplină criză economică în 2008. Aici, produsele ei au fost apreciate, cumpărate și purtate cu drag. Asta a fost experiența – pe care o caută în permanență – care îi dă forța și încrederea să nu se lase de această meserie și artă.

Produsele realizate în atelierul ei nu sunt simple obiecte comerciale, sunt creații unice de artă, care se transformă în experiențe unice pentru cei care le poartă. E ceea ce o motivează cel mai mult, să creeze emoție. Emoție pe care a simțit-o adesea în workshopurile pe care le-a găzduit: și-a dat seama acolo că magia nu e în a pune niște culori pe materiale ci în zâmbetul de pe fața participanților. 

Deși a ajuns la multe sute de genți și eșarfe vândute anual și la dezvoltarea unei clientele fidele, ea lasă o bucățică din sufletul ei în continuare în fiecare detaliu cusut sau pictat.

Puteți ajunge la toate aceste obiecte de artă și la mai multe informații:

Alți producători din aceeași zonă

Pe Foc De Lemne

sat Șoimeni, comuna Vultureni
zacuscă și vinete
citește povestea

Asociația pentru Sprijinirea Dezvoltării Rurale – ASDR

sat Dezmir, comuna Apahida
meșteșuguri și tradiții
citește povestea

Nadudvary Jewelry

sat Răscruci, comuna Bonțida
bijuterii
citește povestea

Broscoi Alexandru

sat Borșa, comuna Borșa
preparate din carne
citește povestea

Agropensiunea Rafila

sat Pâglișa, comuna Dâbâca
pensiune
citește povestea

Bere Made in Câmpenești

sat Câmpenești, comuna Apahida
bere
citește povestea

Rainbow Art

sat Răscruci, comuna Bonțida
accesorii vestimentare
citește povestea
Vei înțelege mai bine de unde provin produsele locale, mergând și vizitând satele unde acestea sunt făcute. Astfel poți cunoaște alți producători din zonă, dar și obiectivele culturale și naturale din împrejurimi. Am împărțit teritoriile microregiunilor noastre în zone perfecte de vizat într-o excursie de o zi în jurul Clujului. Vezi ce poți vedea timp de o zi în jurul locației producătorului Rainbow Art