Getting your Trinity Audio player ready...

Data: 17 noiembrie 2022

Traseu:
Bonțida: Rigo Turtă Dulce, atelier turtă dulce
Răscruci: Fundația Kallós Zoltán, colecție etnografică, muzeu
Răscruci: Art Udvar, Nádudvary Handcrafted Jewelry meșteșugar bijuterii și Rainbow Art, meșteșugar textile
Borșa: ferma de animale Broscoi
Borșa: ferma Delicium, plantație, punct de procesare legume și fructe, locație evenimente

 

Deși vremea a fost de noiembrie, primirea călduroasă și participanții dornici să cunoască comunitatea locală au adus soare în sufletele tuturor. 

Atelierul Rigo Turtă Dulce din Bonțida ne-a acordat inimile pe spiritul Crăciunului și a transformat echipa de vizitatori într-o familie care împărtășește experiențe. Apoi am poposit la Fundația Kallós Zoltán din Răscruci, am admirat colecția etnografică aproape fără pereche în Transilvania. Soții Nádudvary și-au deschis în fața noastră nu doar atelierul de făurit bijuterii Nádudvary Handcrafted Jewelry și creații vestimentare Rainbow Art cu pictură manuală pe textile, ci și sufletele, povestindu-ne despre viața de artist. Am ajuns la fix în Borșa, la Ferma Broscoi, unde ne aștepta masa gustoasă asigurată de Greenery, și domnul Alexandru Broscoi cu soția dumnealui, cu aperitive alese din ferma proprie, pe care, de altfel, am și vizitat-o. Inclusiv găinile, porcii și iepurii crescuți în această fermă exemplară ne-au primit cu drag. Am încheiat ziua la ferma Delicium – Jams and Syrups din Borșa, unde am ascultat o adevărată poveste de succes, bazată pe muncă grea, pe adaptarea continuă la chemările vremurilor, care a dus o afacere familială la succes, atât cu produsele gustoase, cât și cu serviciile de înaltă calitate oferite în această locație mirifică.

Am plecat cu toții acasă încărcați cu bunătăți locale, cu povești dragi sufletului și cu dorința de a ne întoarce cât mai curând.